Sánchez: "Hem viscut la crònica anunciada del fracàs de dues polítiques"

Sánchez condemna les càrregues a Catalunya i en fa responsables Puigdemont i Rajoy, a qui demanarà responsabilitats

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE reparteix culpes entre el govern de Mariano Rajoy i l'independentisme per la situació que s'ha viscut a Catalunya el dia del referèndum.

"Hem viscut la crònica anunciada del fracàs de dues polítiques. La del rupturisme de l'independentisme català i la de l'immobilisme de qui governa Espanya des de fa sis anys."

Pedro Sánchez ha afirmat que les imatges d'avui a Catalunya l'avergonyeixen. Diu que és un "escenari molt trist per a la democràcia, per a la imatge internacional del país i per a la nostra convivència". Al contrari del que ha fet Rajoy, el líder socialista ha tingut un record per als ferits:

"Vull deixar clar el nostre desacord profund amb les càrregues policials del dia d'avui, el desig de la ràpida recuperació dels ferits i la voluntat d'exigir responsabilitats als dirigents polítics que han ordenat aquestes càrregues."

Per Sánchez, Rajoy i Puigdemont són els responsables del que ha passat:

"Ells i no les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que compleixen les seves polítiques, en són els responsables."

Tot i això, Sánchez ha dit que gran part de la responsabilitat és dels "dirigents de la Generalitat", també de les imatges de repressió policial:

"En l'ordre de responsabilitat, o d'irresponsabilitats, la primera i més important és la dels dirigents de la Generalitat, que ha portat les institucions catalanes a un salt al buit per caure en la desobediència."

Sánchez considera que els independentistes han dividit la societat catalana i els ha demanat que tornin "al camí de la responsabilitat". Malgrat aquestes paraules, el líder socialista ha dit que no es pot negar que l'independentisme té fortes arrels a la societat. Demana que no se li respongui amb més silenci i amb més ceguesa.

"Només des de la construcció d'un nou marc de diàleg es pot revertir la imatge de fracàs que ha ofert la política espanyola i la catalana al món. Un procés en què no hi hagi vetos mutus i siguem capaços de buscar el que ens uneix."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut