Sant Joan Despí

Sánchez: "Exigim els noms dels que es van acollir a l'amnistia fiscal"

El secretari general del PSOE diu que el "cas Rato" demostra que els populars han conviscut amb la corrupció i que, en determinats moments, s'han sentit "intocables"

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sànchez, ha denunciat a "Els matins de TV3" que el "cas Rato" demostra que els populars han conviscut amb la corrupció i que el PP i ha utilitzat l'amnistia fiscal per regularitzar els integrants d'una cúpula que, durant molts anys, "s'han sentit intocables i impunes". Per a Sánchez, "som davant d'un cas clar d'una amnistia que ha servit per donar empara legal als amics del PP" i hi afegeix: "Ara coneixem noms que s'han sentit intocables durant anys."

Davant d'això, ha demanat que es faci pública la llista de defraudadors que es van acollir a l'amnistia fiscal del 2012: "Exigim els noms dels que es van acollir a l'amnistia fiscal". El líder del PSOE també ha demanat que s'arribi fins al final en la investigació del cas de l'exvicepresident Rodrigo Rato i també que president espanyol, Mariano Rajoy, comparegui al Congrés i en doni explicacions.

Després de recordar que amb l'amnistia del PP s'ha pagat un 3% de l'import defraudat, mentre que amb les del PSOE se'n pagava un 50%, el líder socialista ha exigit a la justícia que s'arribi fins al final i ha tornat a dir que Montoro va fer una amnistia a mida per al seu mestre.

Sánchez ha assegurat, a més a més, que amb l'amnistia fiscal el PP ha fet servir les institucions perquè els grans defraudadors del seu partit regularitzin la seva situació i que els populars han dificultat la feina del jutge Pablo Ruz sobre el "cas Gürtel". Per evitar-ho, ha defensat que cal reforçar les institucions i la regeneració democràtica "de veritat" i proposa, a tall d'exemple, que el director de l'Agència Tributària sigui escollit per tres quartes parts del Congrés i que tingui un mandat de 6 anys.

"Sóc un polític net i no tinc res a amagar, ni jo ni meva executiva. No dec res a ningú", ha assegurat el líder socialista, que ha aprofitat per atacar Podem, quan ha dit que Monedero avui seria fora de la seva executiva. Després d'admetre que "la corrupció és un mal que afecta tots els partits democràtics", ha assegurat que demanarà responsabilitats a Chávez i Griñán, si se'ls imputa, i ha recordat que persones vinculades directament amb els EROs a Andalusia han estat detingudes i expulsades del partit.

Sobre Andalusia, també, el líder socialista considera que "no s'han de repetir eleccions" i ha criticat Podem pel fet de no ser tan exigents amb ells mateixos a l'hora de demanar responsabilitats polítiques. També ha denunciat que el PP ha fet servir la crisi com a excusa per construir una societat més desigual.

Finalment, ha tornat a defensar una reforma de la Constitució "no només perquè hi ha un desafiament sobiranista a Catalunya, sinó perquè Espanya ho necessita" i un govern a Catalunya "amb un projecte integrador que no trenquin la societat, que és el que fan en Junqueras i en Mas."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut