Pedro Sánchez diu que "cal recuperar el valor de la política com a eina per solucionar els conflictes"
Pedro Sánchez diu que "cal recuperar el valor de la política com a eina per solucionar els conflictes"
Barcelona

Pedro Sánchez: "Estem disposats a oferir més autogovern a Catalunya"

Durant una visita a Barcelona, el líder del PSOE defensa el pacte amb Ada Colau encara que donés suport finalment a l'1-O

RedaccióActualitzat

Des de Barcelona, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit que a la manifestació de la Diada es va visualitzar la divisió de la societat catalana. Sánchez ha donat suport al govern espanyol per garantir la legalitat però ha assegurat que el PSOE té la voluntat de dialogar i que estaria disposat a oferir més autogovern per a Catalunya:

"Catalunya pot enfortir perfectament les seves ànsies i les seves demandes justificades d'autogovern sense ruptures unilaterals, amb diàleg i des de la legalitat i la Constitució (···) Estem disposats a oferir més autogovern a Catalunya, sempre des de la legalitat i del pacte. La política, com a complement de la llei, serveix per a això, per parlar, per respectar, per entendre, per buscar com es poden trobar acostaments. S'ha de tractar tots els conflictes territorials de manera mesurada, amb sentit comú, amb proporcionalitat i amb molta visió política i valentia. Cal recuperar el valor de la política com a eina per solucionar els conflictes."

En aquest sentit, Sánchez ha remarcat la importància que pot tenir la comissió d'estudi sobre l'estat autonòmic que es crearà al Congrés dels Diputats.

El màxim responsable del PSOE també ha demanat al president de la Generalitat que deixi de pressionar els alcaldes socialistes perquè el dia 1 d'octubre cedeixin els locals per posar les urnes.

"Sobren amenaces, sobren retrets, falta política, falta diàleg i el que demanem, en aquest cas, al govern de Catalunya, és que deixi d'assenyalar els alcaldes i alcaldesses socialistes, que deixi d'assenyalar l'oposició parlamentària, que està fent el seu treball, que és defensar precisament el que ells no fan, les institucions catalanes. El que fa també l'oposició i, singularment, els socialistes catalans és denunciar una fractura que s'està produint a Catalunya."

El secretari general ha criticat la indefinició d'Ada Colau a Barcelona. Tot i això, s'ha mostrat partidari de mantenir el pacte de govern a la ciutat amb els socialistes fins que acabi el mandat, sigui quina sigui la seva posició final.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut