Sánchez celebrant el triomf a les primàries (Reuters)
Sánchez celebrant el triomf a les primàries (Reuters)
Madrid

Sánchez busca "com abans millor una àmplia majoria" per fer fora el PP

L'endemà de la moció de censura, el líder del PSOE recull el guant d'Iglesias per avançar cap a acords amb Units Podem, però demana que deixin de vetar-se mútuament amb Ciutadans

RedaccióActualitzat

La moció de censura fallida de Podem a Rajoy ha provocat un desgel en les relacions entre la formació de Pablo Iglesias i el PSOE de Pedro Sánchez. Ja es va poder observar aquest dimecres en l'última sessió del debat. I ara, el secretari general dels socialistes també ho ha fet evident en un article publicat al diari "El Mundo". Sánchez es mostra partidari de negociar amb Units Podem per veure si és possible formar "com més aviat millor una àmplia majoria parlamentària" per "desbancar el PP". Aquest cap de setmana, el PSOE fa el seu 39 congrés federal.

A l'article, el secretari general del PSOE no parla de presentar una nova moció de censura, però diu que intentarà aconseguir els acords necessaris per fer fora Rajoy del govern. I afegeix que espera que Ciutadans i Podem es deixin de vetar mútuament per fer possible un canvi. Remarca que si continua aquesta situació buscarà "decididament" el suport majoritari a les urnes. Pedro Sánchez fa aquesta reflexió:

"Els vetos, retrets i atacs entre els que es feien dir forces del canvi són alguna cosa més que pedres en el camí de la regeneració democràtica que necessita Espanya. Són un mur que només serveix al PP per atrinxerar-se a La Moncloa."

El líder socialista diu a l'article que "milions de ciutadans" han vist les seves expectatives "frustrades" després que fracassés la moció plantejada per Podem. "Segur que van sentir una gran decepció veient la 'nova política' barallant-se a garrotades, mentre Rajoy treia rèdits de l'espectacle."

Sánchez reitera la seva voluntat de crear un "estat en un sentit federal" a través d'una reforma de la Constitució per així "acomodar l'encaix de Catalunya a Espanya". "La Moncloa ha de deixar de diferenciar els espanyols per accents per parlar tots junts per primer cop en un mateix idioma plural", subratlla.

El congrés federal del cap de setmana es farà sota el lema "Som l'esquerra". Tota una declaració d'intencions de Pedro Sánchez dirigida, sembla, als votants de Podem i que ha substituït el lema que tenia pensat la gestora socialista: "El futur comença avui".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut