El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.
Madrid

Sánchez diu que el procés català no se soluciona amb "trinxeres" sinó amb una renovació de la Constitució "sense condicions prèvies"

El PSOE condemna la "ruptura de la legalitat" que suposa la convocatòria de la consulta sobiranista i dóna suport als recursos d'inconstitucionalitat que han presentat l'executiu espanyol

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha condemnat la "ruptura de la legalitat" que suposa la convocatòria de la consulta sobiranista per part del president de la Generalitat, Artur Mas, i ha donat suport als recursos d'inconstitucionalitat que ha presentat l'executiu espanyol perquè "no hi ha democràcia sense llei".

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva, Sánchez ha allargat la mà a l'executiu espanyol i a la Generalitat per tractar "amb diàleg" aquesta qüestió que, segons creu no se soluciona amb "trinxeres" ni "monòlegs" sinó amb una renovació de la Constitució "sense condicions prèvies". "La millor defensa de la Constitució és renovar-la; petrificar la Constitució no la farà més forta", ha assegurat el líder del PSOE, que ha avançat que presentarà la seva proposta de reforma constitucional al Congrés quan tingui prou consens, perquè l'important "no és arribar el primer, sinó tots junts".

Sánchez ha dit que proposarà "una vegada i una altra" la reforma de la Constitució per donar resposta al "sentiment" majoritari que hi ha a Catalunya que, segons creu, no és independentista sinó de desig d'un nou marc constitucional.

Per això, ha acusat Mas de ser l'"únic responsable" del que passa a Catalunya, que ha provocat una "ruptura" de la llei "molt greu" perquè està protagonitzada per qui hauria d'encarnar l'odre constitucional a Catalunya.

Finalment, el líder socialista ha apel·lat al president espanyol, Mariano Rajoy, que "amb tot l'afecte i respecte" afronti el problema català amb un "lideratge polític constructiu" i no "solemnitzant el que és obvi" o limitant-se a llegir la llei.

Anar al contingut