Madrid

Sánchez diu que comparteix amb Duran que "l'immobilisme del PP no garanteix la unitat d'Espanya"

El líder del PSOE constata bona sintonia amb el portaveu de CiU al Congrés, amb qui s'ha reunit durant gairebé una hora a Madrid

RedaccióActualitzat
El portaveu del Congrés de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i el líder dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez, s'han reunit durant gairebé una hora al Congrés dels Diputats amb una qüestió principal sobre la taula, el procés sobiranista que viu Catalunya. La trobada, però, s'emmarca en una sèrie de reunions que el líder dels socialistes està mantenint amb els portaveus dels diversos grups al Congrés, i dos dies després que Sánchez es reunís en secret amb el president espanyol, Mariano Rajoy amb el procés de Catalunya també damunt la taula.

Pedro Sánchez, que ha constata la "bona sintonia en el personal" amb Duran, ha reconegut al líder d'Unió que hi ha un problema polític a Catalunya i que la proposta socialista passa per una reforma de la Constitució seguint un model federal i ha coincidit amb ell, ha dit, en criticar l'immobilisme del govern espanyol, una postura que per Duran és electoralista. Segons ha assegurat: "Crec que compartim un fet evident: que amb l'immobilisme del senyor Rajoy i el seu govern no es garanteix la unitat d'Espanya".

CiU ha agraït que per primera vegada "almenys una força política" des de Madrid assumeixi que la qüestió catalana s'ha de resoldre, tot i que creu que la reforma de la Constitució que ofereix serà "impossible" si ho pretén "tocar tot".

Per Duran si es reforma la Constitució hi ha d'haver un consens, i cal "ser sensibles que la ciutadania vol un altre sistema polític, una altra manera de funcionar la política i les institucions" i per això, ha dit, cal "canviar" per "regenerar" el sistema.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut