Pedro Sánchez, aquest dijous, en un acte a Madrid (EFE)
Pedro Sánchez, aquest dijous, en un acte a Madrid (EFE)
Madrid

Sánchez crida a la convivència després de saber-se que volien atemptar contra ell

Casado li envia una "abraçada molt forta" i condemna els fets

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat prudència i ha agraït la feina de la policia catalana, després de la detenció d'un home a Terrassa que volia atemptar contra ell.

"Agraeixo en primer lloc les mostres de solidaritat i suport que m'han arribat. Agraeixo també, sobretot, el bon treball de les forces i cossos de seguretat de l'estat. Crec que el més important en un dia com avui és reivindicar el valor de la convivència, el valor de la paraula, el valor de la defensa assossegada de les idees, el valor de la serenitat tan necessària, també i en especial, en la vida pública."

El detingut és un vigilant de seguretat de 63 anys que, arran de la proposta d'exhumar Franco del Valle de los Caídos, s'hauria radicalitzat. Havia buscat suport logístic en un grup de WhatsApp, cosa que va portar una delegada de Vox al Vallès a denunciar-lo als Mossos. S'havia marcat un objectiu i tenia l'armament, però no disposava de logística.


Casado li envia una abraçada

El líder del PP, Pablo Casado, ha enviat una "abraçada molt forta" a Pedro Sánchez i a la seva família des d'Hèlsinki, a Finlàndia, on ha participat en el Congrés del Partit Popular Europeu. En declaracions als periodistes, ha expressat la seva "absoluta condemna" als fets en nom del seu partit i ha dit que espera que tingui "repercussió penal" perquè sigui "dissuasori d'altres persones que vulguin atemptar contra polítics".

"En això anirem tots els partits junts. S'ha de lluitar contra aquelles persones que volen agredir-nos, ja sigui en un 'escrache' davant de casa nostra o com, en aquest cas, si hi ha un boig que vol disparar contra el president del govern."

 

El govern espanyol ho qualifica d'"incident aïllat"

En la compareixença informativa posterior a la reunió del Consell de Ministres, la portaveu, Isabel Celáa, ha demanat "prudència" en relació a aquesta qüestió, que considera "un incident aïllat". Celáa ha dit que "tots els governs durant totes les èpoques han viscut incidents d'aquesta naturalesa" i, després de recordar que l'assumpte està ara "en l'àmbit judicial", ha apel·lat a actuar amb "responsabilitat, seriositat i prudència."

Prèviament, La Moncloa havia fet un comunicat on es deia que en cap cas s'ha vist amenaçada la seguretat del president espanyol i que aquest tipus d'amenaça és una constant, però que, en cap cas, la societat s'hi ha d'acostumar.

La presidenta andalusa, Susana Díaz, ha qualificat de "gravíssima" la notícia sobre el tirador que planejava atemptar contra Sánchez. "És fruit de l'enviliment de la vida pública", ha afirmat la presidenta de la Junta d'Andalusia al Senat, on aquest dijous ha comparegut en la comissió d'investigació de partits.

Susana Díaz ha dit que es viu un "clima irrespirable" motivat per la crispació, i ha reclamat que no es faci aquesta forma de fer política. La dirigent socialista ha assenyalat que,"afortunadament, tenim uns bons cossos i forces de seguretat en el país, però és greu i hem de prendre nota per abandonar la política de la crispació", i ha afegit que no pot ni imaginar-se "com es deu sentir" Pedro Sánchez.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPolicialGuàrdia CivilMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut