Madrid

Sánchez confia encara en un acord de govern compartit amb Ciutadans i Podem

El líder del PSOE adverteix: "No ens podem permetre que hi hagi unes noves eleccions. No té sentit continuar allargant aquesta agonia"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez no llança la tovallola i continua confiant en un acord de govern compartit amb Podem i Ciutadans. El líder del PSOE creu que aquesta és l'única via possible, un govern amb les que anomena "forces del canvi". En una entrevista a la SER, Sánchez ha explicat que aquesta és la proposta que farà demà a Pablo Iglesias en la trobada que s'ha convocat per intentar desbloquejar la situació.

El candidat socialista ha assegurat que en el seu hipotètic executiu hi podria haver ministres dels altres dos partits: "No em tanco que hi hagi representants de Podem dins del govern, com tampoc em tanco que hi hagi representants de Ciutadans dins del govern. És que crec que l'única fórmula és un govern transversal, un govern horitzontal, un govern on estiguin representades totes les forces polítiques del canvi. I crec que, ara mateix, aquestes polítiques del canvi les exemplifiquen Podem, el Partit Socialista i Ciutadans."

I Sánchez fa aquest advertiment: "A partir d'aquí, el que espero és que aquestes forces polítiques del canvi tinguin molt clar que el que no ens podem permetre és que hi hagi unes noves eleccions i que Espanya necessita un govern, ara! No té sentit continuar allargant aquesta agonia."

Sobre l'ajornament del congrés federal del partit, Pedro Sánchez ha subratllat que amb aquesta decisió es fa "un favor" a qui vol competir amb ell perquè separa el debat intern de la formació de govern a Espanya. El secretari general del PSOE ha assegurat que, des del punt de vista personal, li hauria convingut fer el congrés al maig "molt més que en el futur", després que la militància li fes costat àmpliament en la consulta feta al febrer sobre l'acord de govern amb C's. Segons el seu parer, l'ajornament s'ha adoptat "per responsabilitat" perquè "els temps del PSOE s'han de compassar amb els d'Espanya".

"Cent dies amb el dia de la marmota"

El triangle entre el PSOE, C's i Podem no és possible. Aquest matí ho ha reiterat el portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, que ha emplaçat Sánchez que opti ja per una majoria d'esquerres. En declaracions a la cambra baixa, Domènech ha dit que no entén "l'obsessió" del candidat socialista amb mantenir l'aliança amb Ciutadans, quan no n'hi ha prou per armar un govern, i després que "el mateix PSOE el qualifiqués com un partit netament de dretes."

El diputat català ha apuntat que la incompatibilitat amb C's és mútua, perquè la formació d'Albert Rivera tampoc està disposada a una coalició amb Podem. "Portem cent dies amb el dia de la marmota. El que no ha servit durant els últims cent dies, és a dir, el pacte amb Ciutadans, tampoc no servirà en els 34 dies que queden per formar govern", ha insistit Domènech.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut