Barcelona

Sánchez-Camacho es mostra disposada a treballar per un nou model de finançament però "evitant fractures"

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit que el seu partit està disposat a "treballar per un nou model de finançament" que sigui "més just" per a Catalunya, sempre que garanteixi "la solidaritat amb la resta d'Espanya" i es porti a terme amb una "negociació responsable, serena i evitant fractures socials". A la sortida de la reunió amb el president de la Generalitat, Sánchez-Camacho també ha demanat "que no s'enganyi els catalans" amb el missatge que només és possible sortir de la crisi "amb el pacte fiscal".

RedaccióActualitzat
Sánchez-Camacho ha destacat que "la primera prioritat del país ha de ser la recuperació econòmica". Per aquest motiu, creu que hi ha la "necessitat d'un pacte econòmic i social" entre tots els grups parlamentaris amb l'objectiu de sortir de la crisi. Per la líder del PP català, el debat sobre un nou model de finançament "ha de ser la conseqüència" de la recuperació econòmica i no a l'inrevés. És per això que ha dit que "la clau que necessitem no és la de la caixa, sinó la del consens de totes les forces polítiques catalanes".

Per la presidenta del PP, el seu partit és una "peça clau" perquè la negociació del pacte fiscal amb el govern espanyol no sigui un fracàs i ha demanat a Mas que renunciï a propostes "maximalistes" per no fracturar el país en un moment de "dilema i emergència nacional".

Durant la trobada, Mas i Sánchez-Camacho també han avaluat la situació econòmica i financera de Catalunya, per la qual la presidenta dels populars catalans ha mostrat la seva "preocupació". La dirigent popular ha dit que "els deures a Catalunya s'han fet" i ha remarcat que ha estat "escoltant propostes que el PP ja havia sol·licitat", com la reducció de les subvencions o l'ajust de les empreses públiques.

La reunió entre Mas i Sánchez-Camacho s'emmarca dins de la ronda de contactes que Mas ha obert sobre aquesta qüestió. Fins ara, el president de la Generalitat ja s'ha trobat amb el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut