Sánchez-Camacho en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Sánchez-Camacho avisa que el rescat tindrà condicions per a Catalunya. (Foto: EFE)
Madrid

Sánchez-Camacho amenaça per segon cop en tres dies de retirar el seu suport parlamentari a CiU

L'augment del preu dels peatges afegeix tensió entre el PPC i CiU. El deteriorament de relacions fa que Sánchez-Camacho ja insinuï el final de la col·laboració.

RedaccióActualitzat
L'augment del preu dels peatges a les autopistes de l'Estat ha marcat l'enèsim enfrontament entre els governs central i de la Generalitat. Les relacions són cada dia més tenses, i la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha insinuat aquest diumenge que, després de l'estiu, el suport del seu partit al govern de Convergència i Unió podria passar a la història.

En una entrevista a l'agència de notícies EFE, Sánchez-Camacho ha apujat el to i amenaça d'anar més enllà si CiU planteja la confrontació amb l'executiu espanyol en la negociació del pacte fiscal i continua desmarcant-se dels seus ajustos. És el segon avís en tres dies.

La líder popular posa èmfasis en els "incompliments permanents" dels nacionalistes en temes com no reduir "ambaixades", la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o el sector públic. També alerta que no permetrà un nou pla d'ajustos mentre CiU manté les seves polítiques identitàries.

Convergència no ha entrat a valorar les paraules de la líder popular però des de l'escola d'estiu de les joventuts de CDC han denunciat una ofensiva recentralitzadora.

Si el PP compleix l'advertència i enceta una nova etapa a Catalunya, el govern d'Artur Mas haurà de buscar nous suports parlamentaris que, amb crisi i possibles noves retallades, no estan tan clars.

Anar al contingut