Continua l'ofensiva de Pedro Sánchez contra l'independentisme (EFE)
Continua l'ofensiva de Pedro Sánchez contra l'independentisme (EFE)
Madrid

Sánchez afirma que Torra és tan "racista i ultraconservador" com Vox

El líder del PSOE insisteix: "L'elecció del senyor Torra ha destapat les vergonyes racistes de la secessió"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha tornat a carregar contra Quim Torra. "El senyor Torra no és més que un racista al capdavant de la presidència de la Generalitat", ha remarcat el líder del PSOE, que ha equiparat el cap del govern català als moviments europeus d'extrema dreta xenòfoba. Sánchez basa aquestes acusacions en els polèmics tuits i escrits publicats per Torra abans de ser president.

El secretari general del PSOE ha assenyalat que "l'elecció del senyor Torra ha destapat les vergonyes racistes del secessionisme", i ha afegit que tant "ultraconservadores i racistes" són les declaracions de Vox com les del president de la Generalitat. En aquest sentit, Sánchez ha fet una crida a la "unitat" dirigida a Units Podem i a Ciutadans, perquè defensin la Constitució i assumeixin el seu rol de "partits d'Estat".

El líder socialista també proposa incloure a la llei d'igualtat que es tramita ara al Congrés sancions concretes contra actituds xenòfobes, racistes i supremacistes que es puguin aplicar al president Torra. Preguntat per la premsa a quines actituds concretes es referia, Sánchez va dubtar, i va acabar posant d'exemple l'exclusió d'immigrants de la sanitat:

"Per exemple, que no es permetessin, com ha passat en algun moment, doncs... no sé... el plantejament per exemple que hi hagi immigrants que puguin o no accedir a la sanitat, no?"

Precisament, a Catalunya, la llei que garantia la sanitat pública per a tots els immigrants residents, proposada pel govern Puigdemont i aprovada pel Parlament amb els vots en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans, la va suspendre el mes passat el Tribunal Constitucional, després que l'hagués recorregut el govern espanyol.

ARXIVAT A:
InvestiduraArticle 155Govern empresonatPedro SánchezPSOERacismeXenofòbiaExtrema dretaQuim Torra
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut