Barcelona

Sanahuja reclama que els jutges tinguin accés als historials mèdics de les víctimes de maltractaments

La jutgessa degana de Barcelona, Maria Sanahuja, ha reclamat a la Generalitat que els jutges puguin tenir accés a la història clínica de les víctimes per evitar casos com els de la nena maltractada Alba. Sanahuja ho ha dit durant la presentació de la memòria judicial del 2006 que diu, entre altres coses, que l'any passat es van investigar a Barcelona un 25% més d'homicidis que l'any 2005.

Actualitzat

La justícia no té una xarxa informàtica que coordini i permeti conèixer en quin punt està cada procés judicial. Aquest és un dels punts negres de la memòria de la jutge degana de Barcelona, Maria Sanahuja, de l'any 2006. Estretament lligat al tema informàtic, hi ha l'exigència d'una història mèdica unificada a Catalunya. És a dir, que als òrgans judicials es puguin llegir informàticament les targetes sanitàries i disposar de les l'històries clíniques dels ciutadans.

Això permetria detectar immediatament els maltractaments continuats en el cas de les criatures, com els de les menors Alba o Clàudia, i també en els de violència domèstica. Ara, en els jutjats específics de violència de gènere, només s'atenen les denúncies puntuals i és molt difícil determinar si hi ha un maltractament habitual. Sanahuja reclama un registre clínic unificat, impulsat pel Departament de Salut, on es rebrien tots els informes mèdics.

Anar al contingut