París

S'amplifica la crisi de govern a França amb la dimissió de dos ministres més

L'endemà de la dimissió de la ministra de Defensa, també pleguen els titulars de Justícia i d'Afers Europeus, esquitxats per la investigació judicial que afecta el seu partit

RedaccióActualitzat

A Emmanuel Macron se li complica la situació en el seu govern. La crisi de l'executiu francès s'amplifica amb la dimissió de dos ministres més. Aquest dimarts plegava la titular de Defensa, Sylvie Goulard. I unes hores després han anunciat la seva retirada els ministres de Justícia, François Bayrou, i d'Afers Europeus, Marielle de Sarnez. Igual que Goulard, pertanyen al partit centrista MoDem, sota investigació per un cas de suposats treballs ficticis finançats amb diners del Parlament Europeu.

Bayrou, president de MoDem, ha dit que a la tarda explicarà en roda de premsa els motius de la seva dimissió. Pel que fa a Sarnez, deixa el càrrec per assumir la presidència del grup parlamentari del partit a l'Assemblea Nacional. Dilluns també va plegar el ministre de Cohesió Territorial, Richard Ferrand, investigat per nepotisme.

El portaveu del govern, Christophe Castaner, ha dit aquest matí que la decisió de François Bayrou era "personal" davant la "tempesta" mediàtica generada per la investigació judicial que afecta la seva formació. En una entrevista a l'emissora Europe 1, el portaveu ha explicat que el líder centrista "es vol defensar en aquest assumpte". Sobre la renúncia de la ministra d'Afers Europeus, Castaner ha comentat: "No veig com Marielle de Sarnez no hauria de ser solidària" amb el seu company de partit.

Precisament aquesta tarda, el primer ministre, Edouard Philippe, té previst presentar el seu nou govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut