Salvini, en alça (Reuters)
Salvini, en alça (Reuters)
Roma

Salvini treu rendiment de la crisi migratòria i guanya les municipals italianes

Les eleccions en 76 ajuntaments confirmen la línia ascendent dels ultradretans i el retrocés del centreesquerra

RedaccióActualitzat

L'ultradretana Lliga del ministre de l'Interior, Matteo Salvini, capitalitza les primeres setmanes al govern d'Itàlia i surt com a gran vencedora en la segona volta de les eleccions municipals parcials d'aquest diumenge. Els comicis, que decidien la composició de 76 ajuntaments mitjans i grans, confirmen el retrocés del centreesquerra, tal com va passar a les legislatives del març. D'aquesta manera, Salvini amortitza electoralment el seu enduriment en la política migratòria.

Els resultats demostren que molts italians avalen la política del titular d'Interior, sobretot perquè va dir que aturaria els fluxos migratoris incontrolats. Segons els analistes, la Lliga ha portat a votar molts electors de la dreta i centredreta que havien deixat de fer-ho. I s'ha infiltrat en zones històriques del centreesquerra com la Toscana i l'Emília-Romanya.

La participació, però, ha estat baixa: un 46%. En aquesta segona volta dels comicis hi ha hagut llocs com Sicília on molts electors no han anat a votar perquè alguns dels candidats del Moviment 5 Estrelles van ser eliminats fa dues setmanes. La formació liderada per Luigi Di Maio, que va guanyar les generals del 4 de març, veu com la Lliga està marcant cada cop més la línia de govern fixada per Salvini.

Per al centreesquerra és una derrota important. Governava a la majoria de les ciutats i ara ha perdut pistonada en els seus bastions principals com Pisa, Massa i Siena, que han anat a parar a la dreta.

 

 

És una ofensiva constant la que protagonitza Salvini en la crisi migratòria. Aquest mateix dilluns, el líder ultradretà ha marxat cap a Líbia en un vol militar. Ho ha anunciat a les xarxes socials. S'entrevista a Trípoli amb membres del govern del país nord-africà. El ministre de l'Interior italià agraeix a la Guàrdia Costanera líbia per haver tornat 820 immigrants i evitar així tant "l'actuació dels contrabandistes" com "les intervencions indegudes de les ONG."

 

 

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut