El ministre de l'Interior, Matteo Salvini, en una imatge recent (Reuters)
El ministre de l'Interior, Matteo Salvini, en una imatge recent (Reuters)
Roma

Salvini titlla de "mentiders" Open Arms per alertar sobre l'abandó d'immigrants

Assegura que les acusacions de l'ONG només demostren que va pel bon camí

Actualitzat

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha qualificat de "mentida" la denúncia de l'ONG catalana Proactiva Open Arms. Això, després que ahir Òscar Camps va alertar que els guardacostes libis havien enfonsat deliveradament una embarcació amb dues dones i un nen al Mediterrani. 

En un tuit, Salvini ha assegurat que les acusacions de l'ONG només demostren que va pel bon camí. I ha tancat el missatge amb dues etiquetes: #portstancats" i #cortsoberts

"Les mentides i els insults d'alguna ONG estrangera confirmen que tenia la raó: reduir les sortides i els desembarcaments significa reduir els morts i reduir els beneficis d'aquells que especulen sobre la immigració il·legal. #portstancats i #cortsoberts"

 


Open Arms, l'única ONG que treballa actualment al Mediterrani central, va trobar ahir un bot enfonsat a 80 milles de Líbia amb un nen petit i una dona morts i va rescatar una segona dona amb vida. Feia dos dies que s'agafava als taulons de fusta. 

Segons Òscar Camps, els patrullers libis van enfonsar-los l'embarcació perquè no volien pujar a bord per tornar a Líbia. 

El relat incomoda Salvini, que va prohibir a les ONGs atracar en ports italians i que ara vol dotar de més mitjans els guardacostes libis perquè controlin el flux migratori.   

Per la seva banda, l'oposició, sobretot els partits situats a l'esquerra, ha criticat els fets i ha demanat explicacions al govern de la Lliga de Salvini i del Moviment 5 Estrelles. Així ho han fet diputats del Partit Demòcrata, del partit "Lliures i Iguals", així com també de "+Europa". En una nota, han considerat que "no és acceptable que Itàlia continuï dotant de mitjans" els libis per a "aquest holocaust".

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut