Salvini amenaça amb una multa d'un milió d'euros els vaixells que rescaten migrants

El veler d'una ONG italiana no ha fet cas de les prohibicions i ha desembarcat a Lampedusa sense permís els 41 immigrants que havia rescatat

RedaccióActualitzat

De 50.000 euros de multa a un milió. És el nou pas que vol fer el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, per frenar els vaixells que rescaten immigrants al Mediterrani. El líder de la Lliga Nord respon així a un nou desafiament de les ONGs que salven vides a la Mediterrània: un vaixell ha desembarcat a Lampedusa amb 41 migrants.

L'embarcació, de l'ONG italiana Mediterrània, va arribar dissabte a Lampedusa i va desafiar la prohibició del ministre de l'Interior i va atracar sense permís al port. Aquest diumenge al matí han desembarcat els migrants. 

El capità s'exposa ara a una multa de 50.000 euros. És el que marca la llei. La mateixa a què pot haver de fer front l'alemanya Carola Rackete, capitana del Sea-Watch 3, que va ser la primera en desembarcar a Itàlia, sense permís, els immigrants que duia a bord del seu vaixell humanitari.

Després de conèixer aquest nou desafiament, Salvini ha fet saber per Twitter que pensa apujar aquesta sanció a un milió d'euros.


La prohibició de desembarcar migrants a Itàlia es va posar en marxa ara fa un mes, quan Salvini va protestar per la falta de suport dels socis europeus per assumir l'allau de vaixells de rescat a les costes italianes.

 

El Sea Eye va a Malta

El vaixell de l'ONG alemanya Sea Eye, que s'esperava amb 65 migrants rescatats davant del port italià de Lampedusa, es dirigeix ara cap a Malta amb l'esperança de poder desembarcar-hi. El canvi de rumb de l'Alan Kurdi s'ha decidit després que el ministre de l'Interior, Matteo Salvini, rebutgés la petició que li havia fet el govern d'Angela Merkel.

Salvini demana a Alemanya que retiri el permís als vaixells de l'ONG Sea Watch, a qui anomena "ajudants de traficants i contrabandistes".


El ministre de l'Interior alemany, Horst Seehofer, havia demanat dissabte al govern italià que es repensés el bloqueig del port.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut