Moment de l'incendi a la patera
Moment de l'incendi a la patera

Salvats 34 immigrants d'una patera en flames a l'estret de Gibraltar

En el rescat, hi han participat Frontex i Salvament Marítim

RedaccióActualitzat

Una patera amb 34 immigrants es va incendiar aquest diumenge, els ocupants van saltar al mar, la gran majoria amb armilles salvavides. Els va veure un avió de Frontex durant un vol rutinari de vigilància marítima a 16 milles al sud-oest de la Illa d'Alborán, situat entre les costes de Melilla i Almeria. L'avió va informar del llançament d'una bassa i dispositius individuals de salvament als ocupants d'aquesta patera.

Per la seva banda, el centre d'Almeria de Salvament Marítim va mobilitzar l'helicòpter 'Helimer 219', a la 'Salvamar Alcor' i la 'Guardamar Polimnia', va emetre avisos a navegants i va contactar amb un vaixell anomenat 'Festivo' i amb el pesquer 'Miguel Rubiño' perquè s'apropessin al més ràpidament possible a la posició de la pneumàtica.

Frontex, l'agència Europea per a la Gestió de la Cooperació Operativa a les Fronteres Exteriors dels Estats membres de la Unió Europea, ha publicat les dramàtiques imatges a través del seu compte de Twitter.

Tomás García, controlador del Centre de Salvament Marítim d'Almeria, amb 24 anys d'experiència coordinant emergències, ha descrit el rescat com "un miracle":

" Aquest rescat ha estat un dels més complexos d'aquest centre. Sens dubte és una fita i un miracle que entre totes les unitats participants haguem aconseguit salvar 34 persones"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut