Palma

Salvament Marítim rescata amb vida els dos ocupants del iot desaparegut dimecres entre Palma i Tarragona

El vaixell de Salvament Marítim "Marta Mata" ha localitzat amb vida sans i estalvis els dos ocupants del iot desaparegut dimecres. Les dues persones les han trobat en una embarcació pneumàtica, ja que el iot va naufragar pel temporal. El iot de 12 metres va sortir del port de Palma dimecres passat amb direcció a Tarragona i des d'aleshores estava desaparegut. Un avió havia rastrejat la zona marina que va des de l'illa de sa Dragonera, a Mallorca, fins a Catalunya. També s'havia afegit a les tasques de localització i rescat un helicòpter del Servei d'Emergències del Govern Balear.

Actualitzat
Les dues persones són un ciutadà anglès i un altre de belga i Salvament Marítim les ha localitzat aquest dissabte al matí. Tots dos els han traslladats al port de Palma per descansar. 

Segons fonts de Salvament Marítim, l'embarcació pneumàtica s'ha trobat a uns vuit quilòmetres i mig de l'illa de sa Dragonera. La principal hipòtesi és que el vaixell va tenir problemes la mateixa nit de dimecres a causa del temporal i que les dues persones van haver de recórrer a l'embarcació pneumàtica. De fet, la nit de dimecres ja es va perdre la comunicació amb els dos ocupants del iot.

Els familiars dels navegants els esperaven aquest dijous al port de Tarragona i havien donat l'avís de la desaparició. Les tasques de recerca es van encetar divendres. L'equip de rastreig aquest dissabte estava integrat per un avió de Sasemar i un remolcador, així com un helicòpter amb base a Reus, als quals s'havia unit a partir de les 11, un avió del 801 Esquadró del Servei Aeri de Rescat. En total, s'havien rastrejat uns 20.000 metres quadrats.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut