Tenerife

Salvament Marítim rescata 57 immigrants, un d'ells mort, d'un "cayuco" que navegava a prop de Tenerife

L'últim intent conegut d'un grup d'immigrants que ha intentat arribar a les costes canàries ha acabat en tragèdia. Un dels 57 passatgers d'un "cayuco" localitzat aquesta matinada a una seixantena de milles de Tenerife i remolcat al port de Los Cristianos ha mort abans de tocar terra i sis més han hagut de ser hospitalitzats amb símptomes de deshidratació greu. Aquest nou episodi del drama de la immigració arriba mentre continuen els tràmits per identificar i repatriar els 160 immigrants sense papers d'origen asiàtic que van arribar ahir en vaixell al port de Santa Cruz de Tenerife.

Actualitzat
La matinada passada han rescatat en aigües d'aquesta illa 57 immigrants sense papers més, un d'ells, ja cadàver. L'embarcació l'han localitzada en alta mar i ha estat Salvament Marítim qui ha traslladat fins al port de Tenerife el grup d'immigrants en situació irregular. Quan han arribat al "cayuco", ja hi han trobat mort un dels ocupants. En aquest cas, cap menor no figura entre els "sense papers" d'aquest grup. Un cop a port, la Creu Roja n'ha hagut d'atendre uns quants que presentaven símptomes de deshidratació.

Els 160 immigrants asiàtics que ahir van arribar clandestinament en una embarcació a les Canàries podran ser repatriats, possiblement aquest diumenge o dilluns, segons els càlculs de la delegació del govern a Tenerife. Mentrestant, continuen amb l'ajuda d'intèrprets les feines i tràmits per acabar d'identificar, i sobretot, determinar el país d'origen dels estrangers. Hi ha detinguts, segons sembla, la tripulació de l'embarcació, tots d'origen subsaharià. Els acusen d'haver organitzat el viatge.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut