Barcelona

Salvador Alemany diu que el consell econòmic de la Generalitat "assessorarà i no governarà"

El president del consell assessor econòmic de la Generalitat, Salvador Alemany, ha passat aquest divendres per "El matí de Catalunya Ràdio" i ha fet una radiografia de com funcionarà el nou executiu encapçalat per Artur Mas. Alemany també ha posat el FC Barcelona, entitat de la qual va ser directiu, com a model a seguir i com a referent d'excel·lència.

Actualitzat
Salvador Alemany ha començant puntualitzant que la feina del consell que presideix és assessorar i no pas governar. "En cap cas el consell es planteja sobreposar-se o substituir l'acció de govern, ni públicament ni privadament". L'empresari ha dit que la tasca de l'òrgan és oferir el seu punt de vista, i que serà l'executiu "el que haurà de decidir el que fa".

En segon lloc, preguntat per la composició del consell, el president d'Abertis ha reconegut que la intenció inicial és que estigui format per components que provinguin del món acadèmic, en el qual "la reflexió" és un element inherent.

El president del consell assessor econòmic també ha remarcat que les finances públiques han de ser sostenibles ja que "des del desequilibri no es pot construir la reactivació, simplement perquè la sensibilitat actual dels mercats financers no ens permetria finançar aquest creixement".

Finalment, Alemany ha posat el FC Barcelona, entitat de la qual va ser directiu, com a model a seguir i com a referent d'excel·lència, reconeixent que el club ha arribat a "la utopia" i ha demostrat "el que aquest país és capaç de fer".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut