Barcelona

Salut vol que les farmàcies també puguin fer la prova del VIH

El Departament de Salut vol que les farmàcies també puguin fer la prova del VIH. Per això una vintena de farmàcies de la demarcació de Barcelona començaran d'aquí a uns mesos a oferir els tests. Es tracta d'una prova pilot en què podran participar voluntàriament els joves majors de 16 anys en farmàcies situades estratègicament en els punts més vulnerables o de menys accessibilitat. Precisament, aquest divendres també s'ha sabut que un 40% dels nous diagnòstics del virus corresponen a immigrants.

Actualitzat
Un total de 25 farmàcies participaran en una prova pilot per augmentar l'accessibilitat al test de detecció del VIH per mitjà dels test ràpid. Les persones que hi podran participar voluntàriament per fer-se el test són tots els joves majors de 16 anys, que podran acudir a les oficines de farmàcies situades estratègicament.

En els llocs de més necessitat

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que les farmàcies se situaran "en els llocs de més necessitat, de menys accessibilitat o de més vulnerabilitat de grups poblacionals". Les farmàcies que oferiran la prova estaran a la regió metropolitana de Barcelona, en poblacions de més de 50.000 habitants i ho faran per un període de 6 mesos.

Test ràpid del VIH

L'increment de les proves sobretot gràcies a la incorporació del test ràpid del VIH que aporta resultats en 10 o 20 minuts ha aconseguit reduir un 10% el retard en el diagnòstic en els últims cinc anys. La consellera Marina Geli ha explicat que del nombre de proves que s'han fet fins ara a la xarxa de laboratoris hospitalaris i d'atenció primària, l'any passat el nombre de positius va ser el 0,6%.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut