L'exterior de l'Hospital Clínic de Barcelona
L'exterior de l'Hospital Clínic de Barcelona
Barcelona

Salut vol construir un nou Hospital Clínic al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut vol construir un nou Hospital Clínic al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona. Les instal·lacions actuals han quedat petites i s'han de renovar i ampliar, però el nou projecte se situa a uns quants anys vista per l'elevat cost que suposa.

El conseller de Salut, Toni Comín, ho ha explicat en una entrevista a l'ACN. Comín constata que l'Hospital Clínic no cap a les instal·lacions actuals i que per mantenir el nivell de qualitat i excel·lència actuals cal un canvi d'ubicació.

Tot i que en algun moment s'havia parlat de l'antiga caserna de bombers, Comín ha assegurat que, per qüestions d'espai, s'ha descartat. Per Comín, ''el Clínic no ha de marxar de l'Eixample'' perquè ''deixaria de ser el Clínic'' i per això considera una ''sort'' que a pocs metres hi hagi el recinte de l'Escola Industrial.

El conseller ha qualificat de projecte ''de magnitud immensa'' aquesta inversió i per això la situa a uns quants anys vista. Comín assegura que s'ha de treballar un pla funcional, que posi sobre la taula les necessitats del Clínic, i decidir també què es pot quedar a l'edifici vell, que seguirà sent del Clínic, però amb un nou ús. A més, cal tenir en compte l'activitat actual del recinte de l'Escola Industrial i fer-ho compatible. 

Un "pool" de coneixement

Fa un any i mig es va constituir una comissió formada per representants de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament i la Generalitat per estudiar quin ús es podia donar a l'Escola Industrial del carrer Urgell, en aquell moment s'apuntava que seria un "pool" de coneixement científic i tecnològic que englobaria el Clínic, la Facultat de Medicina de la UB i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer.

Amb l'anunci de Comín, el projecte podria començar a concretar-se. 

La Vall d'Hebron, un cas semblant

Comín també ha explicat que l'Hospital Vall d'Hebron es troba en una situació semblant i necessita una remodelació i adequació d'espais per respondre a les seves necessitats i continuar sent una referència a escala espanyola i europea.

Per Comín, però, són projectes molt grans que s'han de treballar amb ''realisme''. 

Separar l'activitat privada per evitar confusions

El conseller Toni Comín no s'ha oposat a l'ús de les instal·lacions públiques per a activitat privada de salut, com passa amb Barnaclínic, però considera que és una pràctica que s'ha de regular bé per evitar confusions.

Per Comín, segons les experiències que hi ha en altres llocs, la separació física dels espais públics i privats generen ''menys inconvenients''.

Anar al contingut