Barcelona

Salut va encarregar un informe per saber l'opinió dels menors sobre Marina Geli

El Servei Català de la Salut va encarregar un informe per saber l'opinió dels menors d'entre 7 i 14 anys respecte a la consellera Marina Geli i altres aspectes del sistema sanitari públic. El document, que va costar més de 12.000 euros, es va encarregar al desembre del 2008 a l'empresa Opinòmetre S.L. Des del Servei Català de la Salut asseguren que és la primera vegada que es pregunta l'opinió als més joves, però que les enquestes als usuaris de la sanitat pública es fan sistemàticament des del 2001. L'existència d'aquest encàrrec s'ha sabut dies després de la polèmica pels estudis d'utilitat dubtosa que va encarregar la Generalitat.

Actualitzat
El nom de l'informe era "Estudi qualitatiu de percepció, actitud i expectatives en relació amb l'atenció sanitària entre la població pediàtrica catalana". La conclusió era que "la majoria" d'enquestats no sabien qui és la consellera Geli i, els que sí que la coneixen, la identifiquen amb el programa de TV3 "Polònia", motius pels quals l'empresa responsable recomana a Geli que millori la seva imatge entre canalla i els adolescents.

El director de l'Àrea de Serveis i Qualitat del Servei Català de la Salut, Francesc Brossa, ha remarcat que no només es preguntava als enquestats per la consellera, sinó també per temes com "salut i malaltia", "identificació dels serveis sanitaris" o qüestions com si diferenciaven entre les funcions del personal mèdic i del d'infermeria.

Els últims dies hi ha hagut polèmica per la confirmació que la Generalitat va encarregar estudis inútils.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut