Un nen fa un petó a la panxa d'una embarassada.
Imatge que apareix a la portada de la guia.
Barcelona

Salut unifica criteris de llevadores, pediatres i obstetres en una guia per als cursos de prepart

El Departament de Salut ha presentat una guia d'actuacions per a l'educació maternal que unifica criteris per als cursos de preparació del part que fan els centres d'atenció primària. La guia s'ha consensuat amb llevadores, obstetres, pediatres i grups de suport a la lactància materna i estableix un protocol homogeni basat en la "millor evidència científica", segons ha explicat Antoni Plasència, director general de Salut Pública.

Actualitzat
Els professionals de la salut que impartien els cursos de preparació per al part a les futures mares ho feien segons els seus propis criteris. La nova guia, a més de ser una eina de treball per als professionals, vol resoldre a les mares les preguntes sobre el part, l'alletament o la cura del nadó que els generen més inseguretat.

D'aquesta manera, segons el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, la nova guia contribuirà, indirectament, a fer baixar el nombre de consultes que fan les embarassades al sistema sanitari. A més, els ajudarà a adquirir més autonomia i capacitat a l'hora de prendre decisions.

La guia també estarà disponible a internet i en els 42 centres d'atenció a la salut sexual i reproductiva que hi ha a Catalunya. La guia, sota el títol "Educació maternal: preparació per al naixement", inclou set sessions de treball amb recomanacions que van de la gimnàstica prenatal a l'atenció del nadó.


DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut