Sant Cugat del Vallès

Salut proposa comprar l'Hospital General de Catalunya, però Quirónsalud diu que no ha rebut cap oferta

El grup Quiron diu que no té cap constància de cap oferta de govern per comprar l'hospital

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut proposa comprar l'Hospital General de Catalunya per convertir-lo en un centre públic. 

Ho ha anunciat el conseller de Salut, Antoni Comín, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". Segons ha explicat el conseller, ja han posat sobre la taula l'oferta de compra a l'empresa Quirónsalud, l'actual propietària del complex hospitalari, però encara no hi ha resposta:

"Nosaltres hem proposat a l'empresa comprar l'Hospital General de Catalunya per convertir-lo en aquell hospital que el mapa sanitari fa anys i anys que diu que falta en aquella zona del Vallès Occidental."

La inversió per fer aquesta compra seria d'uns 55 milions d'euros i, segons Comín, sortiria més barat que construir dos hospitals nous a Cerdanyola i Rubí. Reconeix que es tracta d'una negociació delicada, però el conseller assegura que si aquesta compra arriba a bon port, els beneficiats més directes seran els pacients del Vallès i defensa que no suposarà cap increment en el pressupost de la conselleria:

"Nosaltres posem aquesta oferta de compra sobre la taula justament perquè suposaria un estalvi de recursos al pressupost públic."

Pel que fa al personal, el miler de persones que treballen a l'Hospital General de Catalunya passarien a formar part de la sanitat pública. Segons Comín, els treballadors de l'hospital en sortiran beneficiats perquè passaran a pertànyer al conveni públic de Salut i milloraran les seves condicions laborals. 

El conseller insiteix que la compra de l'Hospital General de Catalunya per la xarxa pública de Salut és la millor solució per a tots, per als treballadors i per als pacients del Vallès.

Sense ofertes

Tot i les paraules de Comín, l'actual propietari, el grup Quiron, no ha volgut ni entrar a valorar la proposta perquè no tenen cap constància de cap oferta de govern per comprar l'hospital. Una contundència que ha obligat el conseller, hores més tard, a reafirmar-se.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut