Més de 800 ferits en les càrregues oficials de l'1-O
Més de 800 ferits en les càrregues oficials de l'1-O
Barcelona

Salut demandarà Martínez-Maillo per titllar de "gran farsa" la xifra de 893 ferits

Comín tem per l'evolució del ferit de pilota de goma, ja que encara no se sap si podrà salvar l'ull, i es pregunta on són els 400 agents espanyols ferits que addueix el Ministeri de l'Interior, ja que la sanitat catalana només n'ha atès 9

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut posarà una demanda civil contra Fernando Martínez-Maillo per haver titllat de "farsa" la xifra de prop de 900 ferits durant les càrregues policials de l'1 d'octubre, segons ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" el conseller de Salut, Antoni Comín.

"Té la barra de dir que és un frau. Per tant, en aquest senyor el Departament de Salut li posarà una demanada civil perquè rectifiqui. Ja veurem si per algun miracle la judicatura és capaç d'actuar correctament i aquest bon home ha de rectificar."

En paral·lel, el govern exigirà responsabilitats als caps de la policia que van ordenar les càrregues policials.

Pel que fa als ferits, Comín ha explicat que, de les quatre persones hospitalitzades, per qui més pateixen és pel ferit amb una pilota de goma a l'ull, perquè els metges encara no saben si el podrà salvar.

Pel que fa als agents de la Polícia Nacional i la Guàrdia Civil, Comín assegura que la sanitat catalana només en va atendre 9, dels 430 que xifra el Ministeri d'Interior. I es pregunta qui els va atendre.

"Un misteri. Ho hauran d'explicar ells, on van ser atesos la resta de policies ferits. Hauran d'explicar-ho ells, i on van ser atesos, perquè a la sanitat catalana no hi van anar. Potser a dins dels vaixells hi ha un hospital i no ho sabíem. Potser hi ha un hospital amb tots els seus serveis per atendre ferits."

El conseller també ha avançat que els hospitals públics catalans estan preparant un informe sobre les persones ateses, majoritàriament per contusions i fractures. I hi afegeix que el país mai no oblidarà les declaracions del delegat del govern a Catalunya assegurant que l'actuació policial va ser modèlica.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut