Vista general d'una planta d'hospital
Vista general d'una planta d'hospital
Barcelona

Salut nega una nova retallada del 5% en el pressupost de l'any que ve

El Departament de Salut ha negat que el Govern tingui la intenció de retallar un 5% els pressupostos de Sanitat per al 2012. Ho ha assegurat Francesc Sancho, secretari d'Estratègia i Coordinació del departament, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". "Ho ha dit el president de la Generalitat i ho ha dit el conseller", ha afirmat Sancho, motiu pel qual ha afegit que "no entenem la situació que estem vivint", en referència als dos dies de vaga convocats al sector.

Actualitzat
Ha estat el sindicat Metges de Catalunya qui ha justificat la convocatòria de vaga per "informacions" que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat al titular de Sanitat, Boi Ruiz, "una retallada del 4,8% en els pressupostos sanitaris del 2012".

Tot i això, tal com ha assegurat Sancho, el mateix conseller Boi Ruiz ho ha negat i per això el responsable de Sanitat ha afirmat que, tot i que respecten la legitimitat de l'aturada, els causa sorpresa perquè considera que ara és el moment de dialogar.

El responsable de Salut espera que el sindicat es replantegi la convocatòria. De tota manera, si s'hi arriba, garantiran el servei als usuaris "a través dels mecanismes de la Generalitat" i ha confiat que "si es compleixen els serveis mínims la repercussió al ciutadà no només serà mínima sinó que serà nul·la".

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat dos dies de vaga la setmana que ve contra les retallades a la sanitat pública. L'aturada en el sector sanitari està prevista per als dies 15 i 16 de novembre, coincidint amb la recta final de la campanya electoral.

Més de 16.000 metges dels centres sanitaris públics i concertats estan convocats a seguir la protesta, que portarà per lema "La salut ni es tanca ni es retalla". Tot i això, Metges de Catalunya, l'únic sindicat que la convoca, s'ha compromès a fer-se enrere si té garanties que no hi haurà més tisorada sanitària l'any que ve.
Anar al contingut