Bacteri de legionel·la
Bacteri de legionel·la
Cerdanyola del Vallès

Salut investiga un brot de legionel·losi a Cerdanyola del Vallès amb tres afectats

RedaccióActualitzat

Salut Pública investiga un brot de legionel·losi a Cerdanyola del Vallès que ha afectat tres persones, dues de les quals estan ingressades afectades de pneumònia, amb evolució favorable, mentre que la tercera ja ha rebut l'alta mèdica.

En un comunicat, el Departament de Salut informa que els afectats són tres homes d'entre 52 i 68 anys, residents a Cerdanyola del Vallès, cap dels quals ha freqüentat d'altres localitats durant el període d'incubació de la malaltia.

Des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, no es descarta que puguin aparèixer més afectats durant els pròxims dies, ja que el període d'incubació màxim de la malaltia és de catorze dies.

Aquest és el quart brot de legionel·la que s'ha registrat a Catalunya en les últimes setmanes, després dels que hi va haver a les localitats de Salou i Vilafranca del Penedès i Mollet del Vallès. A Mollet hi va morir un home de 89 anys.

També s'han hagut de prendre precaucions per la presència del bacteri a diversos centres escolars del Vendrell i Calafell.

La legionel·losi es transmet per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols, però no de persona a persona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut