L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Lleida

Salut investiga la mort d'un home a Lleida per un possible cop de calor

Actualitzat

El Departament de Salut investiga la mort d'un home, de 62 anys, a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per si és una nova víctima mortal de l'onada de calor. L'home estava ingressat des de dissabte amb una patologia prèvia i s'està analitzant si la complicació de la malaltia es pot atribuir al cop de calor que va tenir.

De moment, només se sap que és un home menor de 50 anys. Si es confirmés que ha mort a causa de l'onada de calor, podria ser la cinquena víctima mortal per les altes temperatures a Catalunya: divendres va morir un home a l'Hospital Clínic de Barcelona, després de tenir un cop de calor al carrer Berlín, i dissabte van morir dues persones més a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Per últim, aquest dimarts a la tarda el treballador d'una obra al carrer va morir a Barcelona i Salut també està investigant si va ser a causa de la calor.

A l'Arnau de Vilanova hi ha quatre persones més ingressades per problemes causats per la calor, que ha afectat especialment les comarques de Ponent, on el termòmetre ha arribat a marcar 40 graus aquests dies. Des que va començar l'onada de calor, l'hospital ha atès set persones per aquest motiu.

453 trucades relacionades amb l'onada de calor

En tot l'episodi d'onada de calor, és a dir, des del 2 d'agost fins a aquest dimarts, el telèfon 061 de CatSalut Respon ha atès 453 trucades relacionades amb l'onada de calor, incloent consultes telefòniques i mobilització dels recursos del Sistema d'Emergències Mèdiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut