Laboratori on s'analitzen les mostres de legionel·losi
Laboratori on s'analitzen les mostres de legionel·losi
Vilafranca del Penedès

Salut investiga 4 casos de legionel·losi a l'Alt Penedès

Encara no se sap l'origen del focus i només una de les persones afectades continua hospitalitzada

RedaccióActualitzat

Els quatre casos de pneumonia per legionel·losi s'han declarat aquest mateix octubre i el Departament de Salut encara investiga l'origen exacte del focus. De moment, s'han ordenat diversos tractaments de neteja i desinfecció preventiva en algunes instal·lacions d'on prèviament s'han agafat mostres. El Departament de Salut no ha concretat el lloc on s'han fet aquestes actuacions però sí ha dit que s'han fet en un radi d'un quilòmetre.

Les persones afectades són quatre dones d'entre 51 i 86 anys, totes residents a la comarca però que eren a Vilafranca durant el període d'incubació de la malaltia. Tres han estat donades d'alta i una continua ingressada però amb pronòstic favorable.

No es descarten més afectats ja que el període d'incubació d'aquesta malaltia és d'uns quinze dies. Salut està esperant els resultats de les anàlisis per anar acotant la zona on s'hauria originat la infecció.

Un altre brot a Salou

La setmana passada es va detectar un altre brot de legionel·losi, en aquest cas a Salou. Va afectar nou persones, una de les quals va morir.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut