Barcelona

Salut avança que els professionals de la sanitat recuperaran poder adquisitiu en dos o tres anys

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que els 64 milions d'euros que es volen estalviar evitant 8.000 ingressos hospitalaris serviran, entre d'altres coses, per recuperar el poder adquisitiu dels professionals en un termini de dos o tres anys.

RedaccióActualitzat
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que els 64 milions d'euros que es volen estalviar evitant 8.000 ingressos hospitalaris l'any serviran, entre d'altres coses, per recuperar el poder adquisitiu dels professionals sanitaris en un termini de dos o tres anys.

"Com que no vindran més diners, amb els que tenim, si els utilitzem d'una altra manera, se'n pot alliberar una part per retornar-los als professionals per recuperar el poder adquisitiu que han perdut aquests dos últims anys", ha explicat el conseller en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

El Departament de Salut va anunciar aquest dijous un estalvi de 64 milions d'euros amb el nou projecte de Reordenacions Assistencials Territorials (RAT), que reorganitzarà els serveis de tal manera que no tots els centres facin de tot i evitar així duplicitats. En el marc d'aquest pla, Salut s'ha marcat reduir en 8.000 els ingressos hospitalaris evitables aquest 2013, 4.000 gràcies a una millor atenció al malalt crònic que ha d'evitar que acabi ingressat a l'hospital, i els 4.000 restants són operacions que ara requereixen ingrés i que passarien a fer-se a través de la cirurgia major ambulatòria.
Anar al contingut