Barcelona

Salut allarga fins al 15 de desembre la campanya de vacunació contra la grip

El Departament de Salut ha decidit allargar el període de vacunació contra la grip fins al pròxim dia 15 de desembre, ja que aquest any la campanya va començar dues setmanes més tard que en temporades anteriors, segons ha explicat en un comunicat la mateixa conselleria. El departament ha informat que ja s'han detectat els primers casos "esporàdics" de grip a Catalunya, en donar positives al virus grupal dues mostres d'entre un total de setanta d'analitzades. La campanya de vacunació contra la grup va arrencar el 16 d'octubre passat a Catalunya, amb la previsió de subministrar fins a un milió i mig de dosis antigripals. La població de risc són els més grans de 60 anys, nens de 6 mesos a 18 anys en tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, i persones de totes les edats amb cardiopaties, hipertensió o malalties pulmonars.

Actualitzat
D'entre el grup de persones més grans de 60 anys, la temporada passada la taxa de vacunació va arribar fins al 74%, és a dir, 1.046.100 ancians que van rebre l'antigripal.

Per prevenir la grip, una infecció vírica de les vies respiratòries molt contagiosa que acostuma a aparèixer a partir de la segona quinzena de desembre, és recomanable vacunar-se entre els mesos d'octubre i novembre.

La vacuna, elaborada a partir de virus gripals morts, prevé contra la grip, però no contra el refredat comú.
Anar al contingut