El vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira, l'alcalde de Sant, Jordi Viñas i el director de l'Etecam, Pep Barrachina, durant la pres…
El vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira, l'alcalde de Sant, Jordi Viñas i el director de l'Etecam, Pep Barrachina, durant la presentació del grau superior aquest 20 d'abril de 2017. (Horitzontal)

Salt oferirà un grau superior en so per a audiovisuals i espectacles a partir del curs vinent

ACN Salt .-L'Escola Tècnica de l'Espectacle Casa de la Música (ETECAM) de Salt (Gironès) impartirà a partir del curs vinent el primer grau superior en so per a audiovisuals i espectacles de les comarques gironines. Els alumnes que el cursin obtindran el títol superior de Tècnic de So en aquestes modalitats. L'anunci suposa un pas endavant per al centre educatiu però també per a la oferta formativa de la zona. Aquest cicle formatiu, que fins ara només s'impartia a Barcelona, disposarà d'equipaments tècnics de primer ordre com l'aula-escenari de La Mirona de Salt, una aula-estudi de gravació o una aula-taller. L'escola oferirà una setmana de portes obertes de 2 al 5 de maig per als alumnes interessats.

Les comarques gironines tindran a partir del curs vinent el primer cicle formatiu de grau superior de so centrat en l'àmbit audiovisual i els espectacles. La seu de l'escola ETECAM, a la Coma Cros de Salt, ha acollit aquest dijous la presentació del projecte, que suposa un pas endavant tant per al centre com per a l'oferta formativa gironina. Fins ara, només s'impartia a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. Els alumnes que el cursin obtindran el títol de grau superior en tècnic de so d'espectacles i audiovisuals i podran optar a diverses sortides professionals. Entre elles, la de cap de so de cinema, tècnic de so en diferents modalitats o bé mesclador.El grau disposarà d'equipaments tècnics de primer ordre. Entre ells, l'aula-escenari de La Mirona de Salt, que es posarà a disposició dels alumnes per tal de poder realitzar les classes teòriques i pràctiques en qualsevol horari. També comptaran amb una aula-taller amb tots els elements de mesura i anàlisi acústica necessaris i així com una aula-estudi de gravació. Un centre en creixement L'ETECAM va néixer de la mà de la Fundació Privada Casa de la Música del Gironès (aleshores Casa de la Música Salt-Girona) com a resultat de la unió de tots els cursos de tècniques d'espectacle que s'impartien dins l'àrea de formació del projecte. L'any 2012, l'ETECAM es va convertir en escola i s'hi van començar a realitzar diferents mòduls formatius entre La Mirona i la Factoria Cultural Coma-cros. A la presentació del projecte, hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas i director del centre, Pep Barrachina.

Anar al contingut