Pla obert de la zona verda de l'Avinguda de Països Catalans de Salt, després d'eliminar l'herbicida del Glifosat. Imatge cedida el 28…
Pla obert de la zona verda de l'Avinguda de Països Catalans de Salt, després d'eliminar l'herbicida del Glifosat. Imatge cedida el 28 d'agost de 2018 (Horitzontal)

Salt elimina el Glifosat com a tractament per a les males herbes

Actualitzat

ACN Salt.-L'Ajuntament de Salt (Gironès) ha decidit eliminar el Glifosat coma herbicida habitual en els tractaments per a les males herbes del municipi. Segons l'equip de govern, aquesta herbicida pot comportar efectes nocius als éssers vius i alguns estudis també apunten que és cancerigen. Per aquest motiu, al llarg d'aquest 2018 l'Ajuntament ha suprimit aquesta substància i ha decidit apostar per una gestió més sostenible dels espais verds a partir de l'eliminació de males herbes amb vinagre o el desherbat manual. Segons avança l'equip de govern, el fet de suprimir aquesta herbicida ha comportat que ara hi hagi un augment del verd efectiu al municipi. A banda, l'Ajuntament de Salt recorda que aposten per altres mètodes de jardineria funcional i sostenible com ara l'ús de depredadors naturals per combatre plagues o proves pilot d'enjardinament per millorar la naturalització dels espais públics.

Anar al contingut