Imatge d'arxiu de turistes prenent el sol en un hotel de Salou
Imatge d'arxiu de turistes prenent el sol en un hotel de Salou
Salou

Salou projecta una nova zona hotelera amb 2.000 habitacions i una ciutat esportiva

El municipi vol expandir l'activitat turística a la zona que limita amb Port Aventura i on s'ha de construir la nova estació de tren

RedaccióActualitzat

Salou vol crear una nova àrea hotelera amb 2.000 habitacions i una ciutat esportiva de més de vuit hectàrees. L'Ajuntament ha presentat el pla per a la zona anomenada Emprius Nord, que limita amb Port Aventura i és a tocar de la zona on s'ha de construir la nova estació de tren. L'aposta per aquest espai arriba després de la fi del polèmic Saloufest i amb el sector urbanístic del Barranc de Barenys paralitzat des de fa un any per una sentència del TSJC. 

Segons ha explicat el consistori en una roda de premsa, la part hotelera constarà d'un màxim de quatre complexos "de gran qualitat", de quatre pisos més planta baixa. L'alcalde assegura que d'aquesta manera es donarà resposta a la demanda de places hoteleres al municipi, que té prop de 27.000 habitants. Actualment, Salou compta amb una seixantena d'hotels i aparthotels. 

A més dels equipaments esportius, es construirà un zona comercial amb 6.000 metres d'oficines i 145 habitatges nous.

L'alcalde, Pere Granados, ha assegurat que el projecte "significa progrés" per a Salou i "aportarà qualitat de vida" a la ciutadania. L'Ajuntament xifra en 800 els llocs de treball directes que es crearan. 

Si la Generalitat dóna el vistiplau al projecte, les obres començaran el 2018. 

Anar al contingut