Salou

Salou nega que el Saloufest provoqui vandalisme o incidents

L'Ajuntament de Salou, al Tarragonès, s'ha defensat de les crítiques i les queixes per acollir el Saloufest, unes colònies esportives que barregen esport amb alcohol i sortides nocturnes. El consistori ha negat que els 4.000 universitaris anglesos que hi ha a la localitat hagin provocat "desordres", "incivisme" o "casos de violència o baralles al carrer". El balanç de la primera nit del Saloufest ha estat d'un jove amb la cama trencada.

Actualitzat
Aquestes colònies formen part d'un programa d'activitats lúdiques i esportives iniciat el 2002 en què l'esport s'alterna amb les sortides nocturnes. Es tracta de la transformació del turisme de borratxera, que es disfressa de colònies esportives.

Salou no és l'única localitat que les organitza. Calella també té les seves colònies esportives organitzades per empreses britàniques, la Calellafest. I a Lloret de Mar s'hi organitza la TourFest a finals d'abril. Els preus oscil·len al voltant dels 300 euros per una setmana.

El govern municipal de Salou ha expressat la seva "indignació" per la imatge que alguns mitjans de comunicació estan donant de Salou i de la seva indústria turística. Recorda que aquesta localitat basa l'activitat econòmica en el turisme familiar, un turisme "compatible" amb "l'alegria dels joves en les seves sortides nocturnes".

L'Ajuntament considera que "el gaudi de l'oci nocturn" dels joves universitaris anglesos "no ha provocat desordres, ni escàndols públics, ni casos de vandalisme o incivisme urbà, sinó algunes activitats sorolloses pel divertiment en grup, o algun incident sense gravetat".

La primera nit del Saloufest ha acabat amb un jove amb una cama trencada. Segons ha explicat la policia, el jove se l'ha fracturada després de tirar-se ell mateix sobre un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana.

Els veïns veuen amb mals ulls el Saloufest pel soroll i el descontrol d'aquests grups de joves. En canvi, els hotelers i restauradors hi estan a favor perquè aporta ingressos els dies previs a la Setmana Santa, que generalment són molt fluixos.


Anar al contingut