Cua de sudanesos del sud per votar al referèndum per la independència. (Foto: Reuters)
Cua de sudanesos del sud per votar al referèndum per la independència, el gener passat. (Foto: Reuters)
Juba

S'allarga el termini de votació al referèndum d'independència del Sudan del Sud

L'afluència massiva al referèndum per la independència del Sudan del Sud ha portat les autoritats a allargar una hora més les votacions diàries, previstes fins diumenge. Segons la comissió de la consulta, hi ha una alta participació, amb cues als col·legis electorals, que auguren que la participació final serà superior al 60%, que és percentatge mínim per validar la votació. El clima festiu del referèndum contrasta amb els combats a la regió d'Abyei, rica en petroli, que es disputen el sud i el nord. El govern sudista ha denunciat la mort d'una desena de persones aquest dilluns en una emboscada de les tribus nòmades contra els cristians locals. Els líders tribals denuncien més de trenta morts en quatre dies.

Actualitzat
La comissió organitzadora s'ha mostrat convençuda que la participació superarà el 60%, només veient les cues que hi continua havent per votar. En tres dies de referèndum, en alguns col·legis ja han rebut entre una quarta part i la meitat dels vots totals possibles.

El president de la comissió, Mohammed Ibrahim Khalil, ha destacat que la consulta s'està desenvolupant "de forma realment tranquil·la, malgrat els enfrontaments que hi ha hagut a la zona fronterera.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut