Madrid

Salgado diu que el que hi ha a Portugal és "de moment" una crisi política que no es pot extrapolar a Espanya

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha assegurat que a Espanya s'estan fent els deures en l'àmbit econòmic i la situació no té res a veure amb el que passa a Portugal. Segons ha dit, el que hi ha a Portugal és, "de moment", una crisi política i ara caldrà esperar veure quines en són les conseqüències.

Actualitzat
El que hi ha a Portugal és una crisi política que no es pot extrapolar a Espanya. Aquesta ha estat la valoració de la vicepresidenta econòmica partidària de continuar treballant en les reformes que l'executiu espanyol ha dut a terme, "complint els compromisos establerts per incentivar i enfortir l'economia" al país i arribant a acords "al més ample possible". I ha insistit: "En això estem".

Salgado ha afegit que ara caldrà esperar veure quines són les conseqüències a Portugal després que el primer ministre, José Sócrates, hagi presentat la dimissió pel rebuig del seu últim pla d'austeritat al Parlament.

A la seva arribada a l'esmorzar informatiu d'Europa Press del comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, Salgado ha recordat que l'encara primer ministre portuguès participarà en la cimera europea que se celebra a Brussel·les i, en aquest sentit, ha instat a esperar que Sócrates manifesti quina és la posició de Portugal en aquest moment.

Almunia s'ha sumat a les paraules de Salgado i ha manifestat que es va pel bon camí, però que encara hi ha molt a fer.

Pel que fa a la decisió de Moody's de rebaixar la qualificació de 30 bancs i caixes espanyoles, Salgado s'ha limitat a contestar que "no és el moment" de pronunciar-s'hi.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut