Imatge d'arxiu de la ministra d'Economia, Elena Salgado (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de la ministra d'Economia, Elena Salgado (Foto: Reuters)
Brussel·les

Salgado demana que es respecti la presumpció d'innocència de Strauss-Kahn

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha demanat aquest dilluns respectar la "presumpció d'innocència" del director del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, acusat d'intent de violació. Salgado s'ha mostrat convençuda que la detenció de Strauss-Kahn no tindrà cap efecte en el funcionament de la institució i ha afegit que encara és d'hora per parlar de candidats a ocupar la direcció de l'FMI.

Actualitzat
"És evident que el senyor Strauss-Kahn té una personalitat forta. Ha estat, és, una persona molt important en el context internacional, però el Fons Monetari està ben organitzat i per tant els projectes i el mateix Fons continuen en marxa", ha dit Salgado en declaracions a la premsa a l'entrada de la reunió de la UE, en la qual s'ha aprovat el rescat de Portugal i s'ha començat a preparar el segon pla d'assistència a Grècia.

Salgado ha demanat respecte per Dominique Strauss-Kahn i "esperar una mica" i no anticipar esdeveniments. "Crec que cal ser una mica més respectuós. Evidentment, tots els ciutadans són iguals davant la llei i això vol dir que tots tenen dret a la presumpció d'innocència. Els que tenen responsabilitats especials han de ser especialment curosos amb el compliment de les lleis, però, per descomptat, la presumpció d'innocència val per a tothom", ha destacat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut