Washington

Salgado assegura que Espanya no necessita un pla B per reduir el dèficit

L'economia espanyola no necessita un pla B per fer front a la crisi econòmica, com havien suggerit el governador del Banc d'Espanya i el Fons Monetari Internacional (FMI). Ho ha volgut deixar clar la ministra d'Economia, Elena Salgado, a la reunió anual de l'FMI, que s'ha celebrat a Washington. Salgado s'ha mostrat convençuda que les mesures econòmiques adoptades pel govern donaran el seu fruit i permetran complir el compromís de reduir el dèficit al 6% del producte interior brut el 2011, tal com marquen els pressupostos de l'Estat.

Actualitzat
La ministra Salgado ha defensat a capa i espasa les mesures contra el dèficit del govern espanyol davant dels seus homòlegs presents a l'assemblea anual de l'FMI. "Tenim un pla A que es complirà", ha insistit la ministra després que aquesta setmana el governador del Banc d'Espanya, primer, i l'organisme internacional, tot seguit, hagin apuntat que Espanya faria bé de tenir un pla de contingència en previsió que no pugui complir les seves expectatives de creixement.

Elena Salgado ha dit que els plans B no són una bona notícia perquè es converteixen en pla A només verbalitzar-los. També ha subratllat que en els primers vuit mesos del 2010 s'han complert les fites de reducció del dèficit i que, per tant, no hi ha d'haver cap dubte que també es compliran l'any vinent.

L'FMI va pronosticar dimecres que l'economia espanyola només creixerà un 0,7% el 2011, la meitat de l'1,3% avançat pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

La ministra ha apuntat que el govern espanyol estudia les projeccions de l'organisme internacional però també que manté discrepàncies respecte a les previsions de creixement. El govern estima que tant el consum intern com el sector exterior es comportaran millor del que estima l'FMI.

També s'ha mostrat confiada amb l'evolució de l'atur, i ha dit que per l'any que ve el govern preveu la creació de 45.000 llocs de treball nous a temps complet.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut