Madrid

Salgado admet que "potser" va ser un error suprimir l'impost sobre el patrimoni

La vicepresidenta econòmica Elena Salgado ha admès que potser va ser un error suprimir l'impost sobre el patrimoni. Salgado ha reconegut, en una entrevista a Onda Cero, que el govern espanyol podria haver adoptat algunes mesures anticrisi amb més rapidesa i que si hagués previst els efectes de la crisi potser no haurien eliminat l'impost sobre el patrimoni. Sobre la pujada de l'IVA del juliol, la vicepresidenta ha dit que calcula que es traslladarà als preus entorn d'un 50% i que, en el conjunt de l'any, la mesura no tindrà efectes perjudicials sobre l'economia.

Actualitzat
"Potser" va ser un error suprimir l'impost sobre el patrimoni, però en general l'executiu socialista ha fet "bé" les coses. Així s'ha expressat la vicepresidenta econòmica, sobre les mesures que ha emprès l'executiu espanyol contra la crisi.

Salgado ha dit que si hagués previst la crisi econòmica, "per posar un exemple, potser no hauríem eliminat l'impost sobre el patrimoni", però que un cop presa aquesta mesura ara és "difícil" de reposar, ja que correspon a les comunitats autònomes.

La vicepresidenta econòmica ha prosseguit dient que "és molt fàcil dir ara" que es podrien haver pres mesures abans, però, segons la seva opinió, les iniciatives que va adoptar en el seu moment el vicepresident econòmic  Pedro Solbes contra la crisi eren "adequades" amb la informació que  aleshores hi havia disponible.

La vicepresidenta ha indicat d'altra banda que, malgrat estar prevista una caiguda del PIB del 0,3% per a aquest any, no hi haurà creixements negatius en cap trimestre. "Esperem que la recuperació comenci ja, tot i que de manera més lenta del que ens agradaria", ha  admès.

Salgado ha assegurat que la crisi "ha posat en qüestió" alguns  paradigmes que s'estudiaven des de sempre, com el que l'economia  espanyola no crea ocupació fins que no creix per sobre del 2%. Això, ha dit, succeïa amb el model econòmic passat, per la qual cosa ha  confiat a poder crear ocupació amb creixements inferiors. De fet, la vicepresidenta econòmica ha assenyalat que a finals d'aquest any començarà a créixer l'ocupació, si bé ha concretat que les xifres de l'atur "baixaran lentament, perquè és molta la desocupació acumulada".
Anar al contingut