Berga

La CUP creu que la detenció de Venturós pot comportar "dificultats en les relacions amb JxSí o el govern"

El diputat de la CUP i advocat de l'alcaldessa de Berga, Benet Salellas, ha criticat les circumstàncies en què s'ha produït la detenció

RedaccióActualitzat

La CUP considera que la detenció de l'alcaldessa de Berga per part dels Mossos d'Esquadra pot comportar problemes en la relació amb Junts pel Sí. Ho ha assegurat la diputada cupaire Eulàlia Reguant en una visita a Lleida. "El que ha passat avui ho hem de valorar amb calma però genera certes dificultats en les relacions amb Junts pel Sí o el govern ara mateix. És evident".

Abans, el diputat de la CUP i advocat de l'alcaldessa de Berga, Benet Salellas, ha lamentat la manera com Montse Venturós ha estat detinguda. Els Mossos s'han presentat a primera hora del matí a casa seva i se l'han endut al jutjat per prendre-li declaració per no haver tret l'estelada de l'ajuntament. L'alcaldessa havia estat citada dues vegades davant la justícia però no s'hi havia presentat.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3, Salellas ha responsabilitzat directament la Conselleria d'Interior de la situació: "Sempre hem dit que els Mossos no havien de complir aquest tipus d'odres, que són injustes. Fins a quin moment pensa la conselleria continuar executant ordres injustes?"

El diputat de la CUP, a més, ha criticat les circumstàncies en què s'ha produït la detenció. Al seu parer s'ha aprofitat un moment de vulnerabilitat de l'alcaldessa de Berga: "No ens imaginàvem que això passaria amb l'alcaldessa de Berga. Se l'ha anat a buscar al seu domicili privat". Salellas ha afegit que estan "dolguts" amb el Departament d'Interior i que s'ha aprofitat una situació de vulnerabilitat de l'alcaldessa, perquè l'han anar a buscar a casa seva en un moment que estava sola". Segons Salellas, "s'ha reproduït un model de policia autoritària totalment allunyat i aliè del que nosaltres pensem que ha de ser el cos de Mossos d'Esquadra".

Salellas ha explicat que està previst que al llarg del matí Montse Venturós passi a disposició judicial i en aquesta ocasió sí, aprofitarà el dret a declarar per explicar "per quins motius polítics i en compliment del mandat democràtic que tenia com a alcaldessa no va despenjar les estelades. Una cosa és no haver comparegut i l'altra és que quan estigui per la força davant del jutge no faci una explicació":

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut