Salellas: "Cal generar un context de pressió per fer que el tribunal faci justícia"

Benet Salellas, membre de la defensa de Cuixart, creu que el judici no s'ha de jugar només a la sala, sinó també amb accions al carrer

Actualitzat

Quan falten dos dies perquè se celebri la vista amb les qüestions prèvies del judici per l'1 d'octubre, l'advocat Benet Salellas, membre de la defensa de Jordi Cuixart, creu que cal "generar un context de pressió política i jurídica per obligar el tribunal a fer justícia".

Salellas, en una entrevista al programa  "Preguntes freqüents", de TV3, ha assegurat que el judici s'ha d'acompanyar amb accions al carrer:

 

"Penso que una de les claus de les defenses polítiques és entendre que el judici no es juga només dins de la sala, sinó que també es juga en bona part fora de la sala, al carrer. Al carrer a Catalunya, al carrer a nivell internacional i, una peça que ens queda pendent, al carrer a l'estat espanyol."

 


Salellas pensa que "l'Estat està utilitzant el procés penal contra els seus adversaris polítics per desactivar-los" i que, per tant, hauran de respondre al judici de forma política. Opina que el Suprem es troba "ancorat a la dreta", més concretament a VOX, i que Marchena, president de la sala que jutjarà els independentistes, "representa el sector més conservador de la judicatura".

 

"Hi ha tanta insistència per part de l'Estat a repetir que hi ha violència a Catalunya, que tenim el risc de caure en aquest marc i acabar en discusions que són artificials. Jo no he vist actes de kale borroka als carrers de Catalunya."

 

Benet Salellas va ser diputat al Parlament de Catalunya per la CUP i també és advocat d'Anna Gabriel. Sobre la decisió de la formació anticapitalista de no presentar-se a les eleccions europees, Salellas apunta que els cupaires "han de posar molta força en les eleccions municipals i que el Parlament europeu no és cap prioritat".

ARXIVAT A:
Judici procésCUPJordi CuixartProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut