Actualitat blaugrana

Sala i Martín creu que el club entraria en una situació de "paràlisi total" si triomfa la moció de censura

Ahir es va tancar la campanya per demanar el "sí" o el "no" a la moció de censura de Can Barça, i tothom es va posar les piles a última hora per demanar el vot. D'una banda, el president Laporta es va multiplicar en diversos actes. Però l'eix de la polèmica en aquesta campanya continua sent la interpretació dels estatuts del club sobre les competències d'una hipotètica junta gestora. Ahir hi va haver creuament d'acusacions entre Oriol Giralt, l'impulsor de la moció, i Xavier Sala i Martín, l'home que presidiria la gestora en cas d'obrir-se un període electoral. Segons l'economista, si la moció triomfés el club entraria en una situació de "paràlisi total".

Actualitzat
Laporta s'emociona pel suport rebut

Laporta va ser dijous a la nit a Mallorca, amb penyistes de les illes Balears. Ahir, va "actuar" a Barcelona, envoltat de socis de renom, que li van fer costat en un moment delicat per a l'actual junta directiva. Cares conegudes del món de la cultura, l'esport i de la societat civil catalana, com Pep Munné, Joel Joan, Magda Oranich o Isabel Clara-Simó es van manifestar públicament en contra de la moció de censura. En el seu parlament, el president va agrair tot aquest suport de qualitat, i es va arribar a emocionar.

Giralt visita l'escenari de les votacions

Oriol Giralt va visitar acompanyat de membres del club i del directiu Josep Lluís Vilaseca les instal·lacions que acolliran el centre de dades de la moció de censura. Aquí es farà el recompte de vots i es facilitaran els resultats entre dos quarts d'onze i les onze de la nit. Posteriorment, la visita els va portar a veure les diferents urnes situades al passadís de la graderia del lateral. Aquí es decidirà el futur immediat del club. Els socis hauran de votar si estan a favor de la moció de censura i, per tant, volen que la junta directiva de Joan Laporta deixi el club o, pel contrari, voten en contra i consideren que han de mantenir el seu mandat fins al 2010.

Es podrà fitxar o no?

Si triomfés la moció de censura, hi ha un punt als Estatuts del club que genera una gran polèmica entre la directiva i els promotors de la moció. És el que fa referència a quines funcions s'atorguen a la comissió gestora i que diu que: "exercirà les funcions de govern, administració i representació que escauen a la junta directiva, però limitades als actes necessaris i imprescindibles per al manteniment de les activitats normals del club i la protecció dels interessos del club". Un text que per Oriol Giralt no ofereix dubtes i que permetria continuar amb la política de fitxatges que marquin Txiki Begiristain i Pep Guardiola. Una polèmica que els socis aclariran aquest diumenge quan decideixin qui governarà el club en un futur immediat.

Minguella entra en escena

Giralt i la seva moció van rebre ahir el suport d'un excandidat a la presidència del club, Josep Maria Minguella, que es va posicionar, com s'esperava, a favor del vot de censura. Minguella no va confirmar si es presentaria o no a les eleccions si triomfés la moció, però va afirmar que seria interessant que hi hagués alguna alternativa a Rossell i Laporta. L'empresari va mostrar el seu descontentament amb el club a l'hora de comprar jugadors a preu d'or i malvendre'ls. També va fer una crida als socis, als quals demana que vagin a votar encara que sigui estiu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut