"Sala 33" va emetre "Olor de colònia"

El món de les colònies industrials a Catalunya

El diumenge 27 de març, el "Sala 33" va programar la sèrie de dos capítols "Olor de colònia", una adaptació de la novel·la de Sílvia Alcàntara. A la minisèrie seguirem l'evolució de la colònia tèxtil Viladomat des de 1953  fins a mitjans dels 60 (moment en què va començar la crisi de la indústria tèxtil i del cotó al nostre país), a través d'històries personals i col·lectives, relacions de poder i submissió, amors prohibits i odis irreconciliables. Sílvia Alcàntara va viure fins als vint anys a Cal Vidal , una colònia que es troba a la vora del riu Llobregat, entre Navàs i Puig-reig. La novel·la, tot i ser una obra de ficció, recrea els records que l'autora té durant la seva infantesa i adolescència. Per a ella, "Olor de colònia" és l'olor de telers, filats de cotó i de la suor dels treballadors en torns inacabables."
                  
El primer episodi d'aquesta història coral d'època està programat a les 21.55 i el segon, a les 23.17 de la nit de diumenge, al 33. Güell comenta que "Olor de colònia" pretén ser el retrat d'una petita societat tancada, agrupada com un poble i alhora amb un únic objectiu de treball comú i ofereix unes possibilitats dramàtiques molt especials, sobretot pel que fa a les relacions entre els seus habitants". La sèrie va guanyar el premi a la millor minisèrie del Festival Zoom d'Igualada del 2012 i  el Premi  Especial de Patrimoni per la difusió que fa del patrimoni industrial, el mateix any. És una coproducció de Diagonal TV i Televisió de Catalunya que té el suport de l'ICEC i l'ICAA i es va estrenar per TVC a l'octubre passat.  
 
Sinopsi:
La història arrenca a la colònia Viladomat quan l'Isidre, l'escrivent principal de la colònia, mor en l'incendi de la fàbrica i, al cap de poc, la seva dona, la Teresa, ha de cedir la casa al nou escrivent principal, en Climent, amb qui va viure un amor d'adolescència mai oblidat.
 
Fitxa artística i tècnica:
 
Direcció: Lluís M. Güell
Guió: Toni Cabré, Anna Fité i Laia Aguilar, basat en la novel·la homònima de Sílvia Alcàntara
Adaptació i direcció del guió: Toni Cabré
Producció executiva: Albert Sagalés, Elisa Plaza i Susanna Jiménez.
Intèrprets: Pep Planas (Climent), Maria Molins (Teresa), Míriam Iscla (Matilde), Toni Sevilla (Boix), Fermí Reixach (Viladomat), Marta Angelat (Montserrat), Anna Cortés (7 anys) / Greta Fernández (13 a 19 anys) (Cèlia), Miquel Gelabert (Bernat), Alícia González (Gertrudis), Àurea Márquez (Rosalia), Vicky Peña (Adela), Jordi Banacolocha (Joan), Margarida Minguillón (Filomena), David Vert (Isidre), Xus Estruch (Quitèria), Raquel Dalmases (4 a 5 anys) / Joana Vilapuig /(11 a 17 anys) i Biel Montoro (7 anys) / Pau Poch (19 anys), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Raimon Lorda
Música: Pep Oliver
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut