La zona on es trobava el camió s'ha acordonat i estava vigilada per Mossos d'Esquadra. Imatges del 12 de gener del 2018. (horitzontal)
La zona on es trobava el camió s'ha acordonat i estava vigilada per Mossos d'Esquadra. Imatges del 12 de gener del 2018. (horitzontal)

S'aixeca el confinament de la població de Les un cop apagat l'incendi del camió que transportava gas natural liquat

Actualitzat

ACN Les.-El confinament de la població de Les (Val d'Aran) per l'incendi d'un camió que transportava gas natural liquat s'ha donat per finalitzat poc abans de les onze del matí, segons ha informat Protecció Civil, tot i que l'N-230 es manté tallada en els dos sentits de la circulació. El vehicle ha començat a cremar en un aparcament proper a la via al voltant de les nou del matí. L'incident, que no ha causat ferits, ha obligat Protecció Civil a activar l'alerta del pla Transcat, i a utilitzar la sirena d'avís per risc químic per alertar els habitants del municipi. Els alumnes i mestres de l'escola s'han desplaçat fins a l'Ajuntament, on han quedat confinats com a mesura preventiva. Fins al lloc, s'hi han desplaçat dues dotacions dels Pompiers d'Aran, que han sufocat les flames de la cabina, mentre que la cisterna no ha quedat afectada.

Tot i que s'ha aixecat el confinament, el vehicle ha continuat estacionat molt a prop de l'N-230, en l'aparcament d'una empresa, segons ha explicat el cap d'equip de la Direcció General de Protecció Civil, Joan Gràcia, que ha detallat que l'incendi ha començat a la part de la valvuleria del camió de gas natural liquat. Mentre dura el tall, s'ha avisat als vehicles que havien de creuar la frontera.En declaracions a l'ACN, Gràcia ha explicat que encara es fa difícil estimar a quina hora podrà quedar restablert el trànsit a la zona, ja que ara els tasques se centren en rebaixar la temperatura de la cisterna. Com que la cisterna s'ha escalfat molt, els bombers han alliberat gas per baixar-ne la sobrepressió a través d'una vàlvula de seguretat i s'han deixat monitors fixes d'aigua pel control de núvol de gas. Un cop controlada la situació s'ha donat per finalitzat el confinament i els nens i mestres que s'havien traslladat fins a l'Ajuntament han pogut tornar a classe.D'altra banda, Gràcia ha assenyalat que on ha existit cap perill per a la població i ha comentat que els protocols per a aquest tipus de casos han funcionat perfectament. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat manté encara l'alerta del pla Transcat perquè a hores d'ara s'està pendent de resoldre si es transvasa el producte de matèries perilloses que transporta el camió (GNL) i comprobar l'estabilitat de la cisterna.Al lloc s'hi han desplaçat també efectius de Mossos d'Esquadra.

Anar al contingut