Barcelona

Sáez promet consens a la CCMA i aposta per crear una vicepresidència

El futur president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Albert Sáez, vol que es creï una vicepresidència d'aquest òrgan i dues secretaries que facilitin el consens a l'hora de pendre decisions. Sáez ha comparegut aquest dilluns al Parlament per sotmetre's a un examen públic juntament amb els onze futurs membres més de la cúpula de la Corporació. Sáez ha admès que el fet de ser secretari de Comunicació del govern era el "punt feble" de la seva candidatura però ha afegit que no vol ser "el missatge del govern català". El ple del Parlament aprovarà dimecres la composició del nou consell d'administració de la CCMA.

Actualitzat

Els dotze candidats han explicat davant la Comissió d'Afers Institucionals la seva trajectòria professional i s'han hagut de sotmetre a les preguntes dels portaveus parlamentaris.

Tots els candidats han coincidit destacar els grans reptes que haurà d'afrontar la Corporació sorgida de la nova llei i la necessitat d'arribar a un consens entre les diferents forces polítiques per poder desenvolupar correctament la seva feina. També han demanat que se'ls jutgi pels fets. El ple del Parlament d'aquest dimecres els haurà de nomenar amb la majoria qualificada de dues terceres parts i, aquesta mateixa setmana, ja prendran possessió dels càrrecs.

El futur president, Albert Sáez, ha destacat la necessitat d'incorporar a l'estructura de la CCMA una vicepresidència, una conselleria de secretariat i una secretaria general. Sáez ha assegurat que hi haurà consens en les estructures directives dels mitjans públics, el contracte programa i la definició d'objectius de la corporació.

Alguns grups parlamentaris que van donar suport a la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han reconegut que algunes parts de norma no són com realment desitjarien. Des d'ERC la diputada Marina Llansana ha anunciat que el seu grup buscarà el consens de les altres formacions per modificar l'articulat per tal que el Consell de Govern compleixi la paritat de gènere. Les candidatures inclouen nou homes i tres dones. L'elecció dels candidats per quota de partit ha estat també element de crítica.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut