Soraya Sáenz de Santamaría, Juan Ignacio Zoido i Alfonso Dastis figuren entre el centenar de compareixences aprovades pel Parlament (ACN)
Soraya Sáenz de Santamaría, Juan Ignacio Zoido i Alfonso Dastis figuren entre el centenar de compareixences aprovades pel Parlament (ACN)
Barcelona

Sáenz de Santamaría, Zoido i Dastis, citats pel Parlament pels atemptats del 17A

La cambra ha aprovat més d'un centenar de compareixences, entre les quals hi ha també la de l'excap dels Mossos Josep Lluís Trapero

RedaccióActualitzat

Ja se saben els noms dels citats pel Parlament perquè compareguin en la Comissió d' Investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost passat. En la primera reunió d'aquesta comissió, presidida pel diputat de Junts per Catalunya i alcalde de Ripoll Jordi Munell, s'ha acordat demanar un total de 112 compareixences entre testimonis i experts.

Tres membres del govern que presidia Rajoy figuren entre aquestes compareixences aprovades al Parlament: l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i els exministres d'Interior Juan Ignacio Zoido i d'Exteriors Alfonso Dastis.

Pel que fa a la Generalitat, s'han rebutjat les dels exconsellers d'Interior Joaquim Forn i Jordi Jané. Les compareixences dels comandaments policials, com les del major Josep LluísTrapero, excap dels Mossos, o del director del CNI, Fèlix Sanz Roldán, seran secretes. Diego Pérez de los Cobos, aleshores representant de l'Estat a la Junta de Seguretat, també està citat pel Parlament, com també els comandaments de les policies locals de Barcelona, Cambrils i Alcanar.

Fora de l'àmbit policial s'ha votat, entre d'altres, la compareixença del director d'"El Periódico", la d'un company de pis de l'imam de Ripoll i la d'un llarg llistat d'experts en matèria de jihadisme. En quinze dies hi podria haver les primeres compareixences presencials.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsPPPolicialJxCat
Anar al contingut