Madrid

Sáenz de Santamaría titlla d'"error, incomprensible i preocupant" que el PSOE cedeixi senadors a ERC i DL

El govern espanyol en funcions considera un error del PSOE que cedeixi quatre senadors socialistes perquè ERC i Democràcia i Llibertat tinguin grup propi al Senat

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya enz de Santamaría, considera "incomprensible", " molt preocupant" i un "error" que el PSOE cedeixi quatre senadors socialistes perquè Esquerra Republicana i Democràcia i Llibertat puguin formar cadascun grup parlamentari propi al Senat. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría ha manifestat:

"Per nosaltres, i imagino que pels votants i militants dels socialistes, és incomprensible donar senadors als independentistes. Crec que és un error que el senyor Sánchez deixi els seus senadors i, per tant, els seus vots als independentistes. La pregunta és: a què està diposat a prestar-se Sánchez per aconseguir el que no li han donat els vots?"

La vicepresidenta en funcions creu que "els espanyols, i sobretot els que han confiat en els socialistes, mereixen una explicació" del líder dels socialistes. I és que per Sáenz de Santamaría els socialistes hauran d'explicar el que "per mi va en contra del que ha de ser plantejament de partits de tarannà nacional, espanyol, en què la unitat i la igualtat de tots els espanyols és l'element central". En aquest sentit, la segona de l'executiu espanyol ha fet una crida a la responsabilitat i ha insistit que és "dolentíssim" el precedent de Sánchez:

"Sobre la taula tenim un desafiament secessionista. És bon precedent que Sánchez hagi cedit quatre senadors per donar més posició, valor i relleu als independentistes? És dolentíssim.

Sáenz de Santamaría, finalment, ha etzibat a Sánchez:

"Quan un aspira a liderar el país d'una manera o d'una altra ha de posar l'interès d'Espanya i dels espanyols per sobre del seu interès personal a curt termini."

La vicepresidenta ha reiterat que "treballarem per l'acord" amb el PSOE i Ciutadans, un acord, ha dit, que permetria que "els espanyols tinguessin la tranquil·litat que la unitat i la igualtat de tots espanyols no es veuria aniquilada" i que es pogués consolidar la recuperació econòmica i la creació de feina.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut