Barcelona

Sáenz de Santamaría, sobre la convivència: "Hi ha coses que només som conscients del que valen quan correm el risc de perdre-les"

La presidenta en funcions del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, fa una crida al "diàleg des de la lleialtat institucional" durant un acte a Barcelona en què el president Mas l'ha plantat perquè no es posaven d'acord sobre qui havia de presidir la cerimònia. Davant dels empresaris de Foment del Treball, Sáenz de Santamaría afirma que "junts podem assolir fites a les quals no podem aspirar per separat".

RedaccióActualitzat

La presidenta en funcions del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet una crida al "diàleg des de la lleialtat institucional" durant un acte a Barcelona en què el president Mas l'ha plantat perquè no es posaven d'acord sobre qui havia de presidir la cerimònia. Davant dels empresaris de Foment del Treball, Sáenz de Santamaría ha recordat que els últims 35 anys han servit per consolidar la concòrdia, la convivència i l'estabilitat, uns valors que, ha donat a entendre, perillen.

"Poques vegades ens preguntem quan val la concòrdia, quin valor té la convivència o com es mesura el que aporta l'estabilitat perquè hi ha qüestions que només som conscients del que valen quan correm el risc de perdre-les i és en aquest moment quan descobrim el molt que costa recuperar-les", ha sentenciat.

Sense esmentar directament el president de la Generalitat o el procés sobiranista de Catalunya, Sáenz de Santamaría ha destacat que "junts podem assolir fites a les quals no podem aspirar per separat". I ha afegit: "Jo els ofereixo treballar junts, com estem avui aquí: societat civil i administracions públiques. Treballar junts per a la recuperació sense perdre ni una sola oportunitat per créixer".

Topada institucional i discurs de Puig

El discurs amb què la vicepresidenta espanyola ha tancat la cerimònia de lliurament de les Medalles d'Honor de Foment ha esquivat la polèmica per l'absència d'Artur Mas. La dirigent popular sí que ha esmentat que els tres governs representats a l'acte -el barceloní, el català i l'espanyol- "hem de millorar el futur, però hem de compartir la responsabilitat i governar el present".

En comptes de Mas, l'encarregat de parlar en nom de la Generalitat, just abans que Sáenz de Santamaría, ha estat el conseller d'Ocupació, Felip Puig. En la seva intervenció, Puig ha negat que hi hagi "risc de deslocalitzacions" d'empreses estrangeres en una Catalunya plenament sobirana, tal com va advertir el president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya.

El conseller ha subratllat que tant les dades del govern espanyol com "fins i tot informes com els del "Financial Times" situen Catalunya com la regió de l'Europa continental capdavantera en captació de recursos d'inversions estrangeres". Puig ha remarcat que Catalunya "és una petita economia que defensa obsessivament la seva cohesió social" i que "de manera pacífica" busca noves estructures d'Estat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut